PVV Noord-Holland zet vraagtekens bij investering van provincie in zonnepanelenfabriek: ’Energyra failliet door amateurisme’ (Noordhollands Dagblad, 4-4-2019)

WESTKNOLLENDAM - De Noord-Hollandse afdeling van de PVV zet vraagtekens bij het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Dit naar aanleiding van het faillissement van zonnepanelenmaker Energyra. Het fonds, dat is opgericht door de provincie, investeerde 3 miljoen euro in de zonnepanelenfabriek in Westknollendam en is aandeelhouder.

PVV wil van Gedeputeerde Staten weten waarom voor de investering is gekozen. Ook vraagt de partij of de provincie ook vindt dat er bij Energyra sprake is van ’amateuristisch ondernemerschap’, omdat Energyra onder meer door vertraging van ontvangen onderdelen in de financiële problemen is geraakt.

De partij is benieuwd of het participatiefonds in nog meer bedrijven die failliet kunnen gaan geld heeft gestoken. De partij vraagt of de provincie ’bank en ondernemer aan het spelen is’.

Wat er met Energyra gebeurt, is nog niet bekend. Curator Bas Coelingh Bennink laat weten dat er met geïnteresseerde partijen wordt gesproken. Of er sprake is van amateuristisch ondernemerschap vindt hij ’veel te voorbarig’ om te zeggen.