• Kandidatenlijst 2023
    Onze geweldige kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15-3-2023
  • DSCN0788
    Bewonersprotest tegen Windturbines in Gemeente Medemblik
  • Demonstratie
  • Prinsjesdag 3
    Statenlid Ilse Bezaan voor de Ridderzaal op Prinsjesdag (Den Haag, 20-9-2016)
Nederland weer van ons

Spreektekst Verklaring van geen bedenkingen Windpark Waardpolder (PS-vergadering 29-5-2017)

Voorzitter. Dank u wel.

Bij bijna elk voorstel in de Commissie RWW wordt er aan ons de vraag gesteld of er wel sprake is van een goede ruimtelijke ordening. En bij dit punt over Windpark Waardpolder is daar duidelijk geen sprake van, want anders zouden de Staten deze vvgb niet hoeven goed te keuren.

Vvgb staat namelijk voor verklaring van geen bedenkingen, maar de PVV heeft juist heel bedenkingen als het over windparken gaat. Ook over dit windpark.

In de afgelopen commissievergadering was er nogal wat commotie over de vraag of de zienswijzen wel of niet geleverd waren. Nu zitten ze er in ieder geval wel bij.

En wat ook hier weer duidelijk naar voren komt zijn de bekende bezwaren zoals horizonsvervuiling, geluidsoverlast, overlast door slagschaduw en de algemene verrommeling van het Noord-Hollandse landschap.

GS zegt de zienswijzen van de omwonenden altijd uiterst serieus te nemen. Nu zou ik dan ook graag aan de Gedeputeerde willen vragen of hij één voorbeeld kan noemen van waar een windpark er niet is gekomen, doordat de omwonenden zienswijzen hebben ingediend.

Alvast dank, voorzitter.

  • Hits: 1396