• Kandidatenlijst 2023
    Onze geweldige kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15-3-2023
  • DSCN0788
    Bewonersprotest tegen Windturbines in Gemeente Medemblik
  • Demonstratie
  • Prinsjesdag 3
    Statenlid Ilse Bezaan voor de Ridderzaal op Prinsjesdag (Den Haag, 20-9-2016)
Nederland weer van ons

Statenvraag "College speelt verstoppertje inzake gedupeerde boeren"

Het lid D.J. van der Sluijs (PVV) deelt u, overeenkomstig het bepaalde in artikel 45 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van Provinciale Staten, mede dat hij een vraag wil stellen aan het College.

Toelichting:

In de Provinciale Statenvergadering van 14 november 2016, stelde ondergetekende bij de behandeling van agendapunt 12 “Natuurbeheerplan 2017” (VD 72) een vraag met de volgende strekking aan gedeputeerde Loggen:

- Hoeveel boeren worden met hun gronden ingesloten door de begrenzing die ontstaat, omdat betreffende gronden zijn ingetekend op de ambitiekaart van het Natuurnetwerk Nederland (NNN)?

Gedeputeerde Loggen kon de vraag niet beantwoorden, maar deed een toezegging.
Op blz. 130-131 van “notulen PS 14-11-2016” valt te lezen:

“U heeft nog een vraag gesteld over en had mij daar even van tevoren op aangeschoten, kunt u mij dat aangeven. Het is mij nu niet gelukt daar een antwoord op te geven, dus ik hoop dat u mij toestaat dit schriftelijk te beantwoorden, als het gaat over wat er wordt ingesloten door die begrenzing.”

Echter, tot op heden is de vraag nog steeds niet schriftelijk beantwoord. Opvallend feit is dat de betreffende vraag juist door ondergetekende tijdens deze PS-vergadering is gesteld, omdat tijdens de vergadering van de commissie Natuur, Landbouw en Milieu op 27 oktober 2016 geen antwoord werd gegeven op de vraag door gedeputeerde Bond.

Ondergetekende wil dan ook (voor de derde keer) de volgende vraag aan het College van Gedeputeerde Staten stellen:

1) Hoeveel boeren worden met hun gronden ingesloten door de begrenzing die ontstaat, omdat betreffende gronden zijn ingetekend op de ambitiekaart van het Natuurnetwerk Nederland (NNN)? Graag een gemotiveerd antwoord.

D.J. van der Sluijs
PVV Noord-Holland

  • Hits: 1663