• Kandidatenlijst 2023
    Onze geweldige kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15-3-2023
  • DSCN0788
    Bewonersprotest tegen Windturbines in Gemeente Medemblik
  • Demonstratie
  • Prinsjesdag 3
    Statenlid Ilse Bezaan voor de Ridderzaal op Prinsjesdag (Den Haag, 20-9-2016)
Nederland weer van ons

Spreektekst Kaderbrief 2017 (PS-vergadering 27-6-2016)

Voorzitter,

M.b.t. de Kaderbrief het volgende:
Vorig jaar al door mij verwoord, mijn fractie blijft zich zorgen maken over de financiële positie na 2019 van de provincie. Ik stel PS dan ook voor om in 2017, 2018 eens goed te praten met elkaar over de financiële situatie NA 2020.

Verder drie aandachtspunten:

1) Mijn fractie kan zich niet vinden in de op en aanmerkingen van de provincie over de situatie op de sociale woningmarkt en de situatie rondom Schiphol. (zie trends en ontwikkelingen).

Sociale woningmarkt:

De PVV vraagt zich af of de Provincie zich van de ernst van de situatie in de sociale woningmarkt bewust is. Door de massale instroom van asielzoekers zijn de wachtlijsten voor sociale huurwoningen nog verder onder druk komen te staan.
En deze wachtlijsten bieden al vrijwel geen uitzicht voor de woningzoekende Noord Hollander, die gemiddeld al meer dan 10 jr tevergeefs op een beschikbare woning aan het wachten is.

Waarom weegt de noodzaak tot huisvesting van deze Noord Hollanders minder zwaar voor GS?

GS stelt dat demografische ontwikkeling de komende jaren er toe kunnen leiden dat…
Voorzitter, kunnen leiden! Nee, voorzitter, het gebeurt!

Regio’s die al te kampen hebben met een onvoldoende aanbod van woningen tot relatie met de vraag, zullen nog meer ruimte nodig hebben om aan deze vraag te kunnen voldoen. Ruimte die er simpelweg niet is.

Het moge dan ook duidelijk zijn dat de problemen op het gebied van sociale huisvesting, die al rampzalig zijn voor talloze Noord-Hollanders, nog veel groter zullen worden de komende jaren.

Ik stel dan ook voor dat komende beleidsstukken realistisch ingevuld gaan worden waar het gaat over de asielzoekerscrisis. Niet alleen op woningvoorraad doch ook m.b.t. sociale voorzieningen, gezondheidszorg, veiligheid op straat, economie.

Voorzitter,

Ik meldde in deze tekst zeer bewust de term “asielzoeker”.
Nog veel te vaak wordt gesproken en geschreven over “vluchtelingen”
Voorzitter, om dat helder te krijgen dient mijn fractie een motie in.

2) Schiphol

Voorzitter,
De PVV maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van KLM en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn voor de toekomst van Schiphol en de MRA.
Gezien de recente ontwikkelingen, waarin wederom is gebleken dat de zelfstandigheid van de KLM steeds verder onder druk is komen te staan, roept de PVV de provincie dan ook op proactief te zijn in het lobbyen voor de KLM.

3) Formule 1

Voorzitter,
Mijn fractie vindt het economisch aantrekkelijk èn belangrijk dat de Formule 1 weer terugkomt naar Zandvoort.
Daartoe dient mijn fractie een motie in.

De PVV vindt dat de provincie de situaties rond sociale woningnood en Schiphol bagatelliseert en zal daarom niet akkoord gaan met deze voordracht nr. 34.

Dank u.

  • Hits: 2135