"GS trekken boetekleed aan over bereikbaarheid Muiden" (De Gooi- en Eemlander, 10-2-2017)

Muiden - Opnieuw is de verslechterde bereikbaarheid van Muiden door de afgelegen ligging van de bushaltes en het P&R-terrein onderwerp van vragen in de provincie. Dit keer trekken Gedeputeerde Staten (GS) het boetekleed aan.
Met name het antwoord van GS dat het Muiderslot vanaf de bushalte Zuidpolderweg in drie minuten bereikbaar is, ging er bij PVV’er Joost van Hooff niet in.

GS erkennen nu dat zij de bereikbaarheid te rooskleurig hebben voorgesteld. ’In onze antwoordbrief aan Gooise Meren zijn wij onvoldoende zorgvuldig geweest. De loopafstand van de OV-halte tot aan het Muiderslot is niet veranderd. Wat wel veranderd is, is dat er een extra overstap op lijn 110 nodig is. (...) Lijn 110 rijdt minder vaak dan lijn 320 en daarmee worden de reismogelijkheden minder’, erkent het dagelijks provinciebestuur in de antwoordbrief aan Van Hooff.

Het PVV-statenlid vraagt GS ook nog of er een halte dichterbij het Muiderslot realiseerbaar is. ’Op dit moment niet, omdat de 12-meterbussen niet door het ’dorp’ (sic) kunnen rijden. Wij staan open voor nieuwe initiatieven om de bereikbaarheid van Muiden - en daarmee het Muiderslot - te verbeteren’, antwoorden GS. De bereikbaarheid van de vestingstad is belangrijk voor de Muider economie.