"Geen uitspraak provincie over geweld in Oost" (Gooi- en Eembode, 8-9-2016)

HILVERSUM - De handelswijze van burgemeester Pieter Broertjes in de dagen rond de verschillende vernielingen en autobranden in Hilversum-Oost, vlak voor de zomervakantie, waren voor de provinciale PVV aanleiding tot het stellen van vragen. Echter, Gedeputeerde Staten doet hier geen uitspraken over.

PVV-Statenlid Nick Kaptheijns sprak over een ’nogal vreemde gang van zaken’ toen Broertjes in eerste instantie aangaf dat er een link was tussen de ramadan en de vernielingen en autobranden, vaak ’s avonds laat, in de wijk. Vervolgens ging de burgervader echter in gesprek met de volgens Kaptheijns ’zeer discutabele’ voorzitter Fouad el Bouch (ook wel Abou Hafs) van het platform Bewust Moslim.

De afspraak die daaruit volgde, was dat bekeken zou worden hoe het platform kon helpen de reljeugd in gareel te houden. Een ’opmerkelijk gedrag’ van Broertjes, vond de PVV’er. Hij constateerde daarbij dat meerdere burgemeesters in de provincie ’islamitisch geweld ogenschijnlijk niet wensen aan te pakken’.
Om die reden stelde hij vier vragen aan de provincietop. Die antwoordt nu echter geen rol te hebben op het terrein van de openbare orde in een gemeente of het functioneren van een burgemeester daarin.

(c) Gooi- en Eembode 2016 alle rechten voorbehouden