"Burgemeesters falen inzake aanpak islamitisch geweld" (De Gooi- en Eemlander, 19-7-2016)

HAARLEM - Naar aanleiding van het artikel in De Gooi- en Eemlander van 14 juli ’Link ramadan-reljeugd bewezen’ stelt PVV-Statenlid Nick Kaptheijns vragen aan Gedeputeerde Staten, waarin hij de constatering verpakt dat burgemeesters falen inzake de aanpak van islamitisch geweld.

Met name burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum neemt hij op de korrel en de nieuwe burgemeester Jos Wienen van Haarlem. Beiden omdat zij in zijn ogen incidenten waarbij een link is met de islam in zijn ogen bagatelliseren of in de doofpot hebben gestopt.

In Hilversum speelt de relatie die tussen de ramadan en vernielingen die in de nachtelijke uren zijn gepleegd een rol. Vorig jaar ging het om ingegooide ramen in Hilversum-Oost en dit jaar vielen de vele autobranden op in de politiestatistieken.

Kaptheijns stelt: ’De Partij voor de Vrijheid maakt zich grote zorgen over hoe genoemde burgemeesters omgaan met de veiligheid in hun gemeente en islamitisch geweld ogenschijnlijk niet adequaat wensen aan te pakken, terwijl het scheppen van een veilige leefomgeving een belangrijke taak is voor burgemeesters.’

De vragen die hij stelt aan Gedeputeerde Staten gaan er onder meer over of de mening gedeeld wordt dat een burgemeester die ’islamitisch geweld wil indammen door aan te pappen met islamitische organisaties en/of zeer omstreden islamitische individuen, glashelder aantoont niet geschikt te zijn voor deze belangrijke post.’