PVV N-H: Noord-Hollandse economie positieve stimulans van een Formule 1 race in Zandvoort

HAARLEM - Formule 1 races op het circuit van Zandvoort zijn volgens Statenlid Michel Klein van de Christen Unie een goed idee. ,,Mits er alleen met elektrische auto’s gereden wordt.’’

Klein was niet het enige Statenlid dat kritisch was over een voorstel van de PVV en de VVD om te kijken hoe de provincies ’drempels’ weg zou kunnen nemen om een race mogelijk te maken.

Xander den Uyl (PvdA) gaf duidelijk aan geen behoefte te hebben aan de ’klere herrie’. „We zijn ooit niet voor niets gestopt met de Formule 1 in Zandvoort.”

Volgens Joost van Hooff (PVV) krijgt de Noord-Hollandse economie een positieve stimulans van een Formule 1 race in Zandvoort. Volgens hem zal het toerisme in Zandvoort al gaan lijden onder de komst van windmolens voor de kust.

Gedeputeerde Jaap Bond gaf aan open te staan voor een gesprek met mensen van het circuit en de Nationale Autosport Federatie als daar behoefte aan is.

Bovenstaande tekst komt uit artikel ’Formule 1 race prima maar dan met elektrische auto’s’ (Noordhollands Dagblad, 27-6-2016)